Expert meeting

Ronde Tafel Gesprek: Racisme in de humanitaire hulp

The Grand Bargain & Humanitarian Challenges
Sinds de moord op George Floyd wordt de discussie over racisme wereldwijd op alle niveaus gevoerd. Ook het racisme in het humanitaire werk werd en wordt aan de kaak gesteld, bijvoorbeeld in de indringende bijdrages van Thandie Mwape en Hugo Slim.

KUNO organiseert een open gesprek tussen directeuren/senior medewerkers van Nederlandse humanitaire organisaties over racisme in ons werk. KUNO heeft relatieve buitenstaanders, die goed bekend zijn met de wereld van internationale samenwerking of humanitaire hulp, uitgenodigd om dit gesprek met ons te voeren:

Kiza Magendane: schrijver, columnist, essayist en knowledge broker bij The Broker (kennisplatform voor internationale samenwerking). Op 6 juni publiceerde hij in NRC Handelsblad een treffende beschouwing over racisme in Nederland.

Thea Hilhorst: hoogleraar humanitaire hulp en wederopbouw aan het International Institute of Social Studies van de Erasmus Universiteit.

Kiza Magendane zal een introductie verzorgen, waarna wij met elkaar, Thea Hilhorst en Kiza Magendane in gesprek zullen gaan. KUNO heeft Thea Hilhorst en Kiza Magendane gevraagd aan het eind van de bijeenkomst hun belangrijkste bevindingen uit ons gesprek voor ons samen te vatten.

Het gesprek zal worden geleid door Amma Asante, moderator en adviseur openbaar bestuur.

Het tafel gesprek over racisme in de noodhulp zal een besloten bijeenkomst zijn (onder Chatham House Rule).

Reading List

Some articles that might be of interest for this debate:

More events